Våra bästa barnfilm som du kan streama just nu!

Lill-Gruffalon (Svenskt tal)

Streama: Lill-Gruffalon (Svenskt tal)

Brittisk animerad kortfilm, baserad på en barnbok av Julia Donaldson (Kvastresan, Herr Pinnemans äventyr). En snöig natt smyger Lill-Gruffalon ut i skogen trots varning från sin pappa för att söka efter den stora stygga musen. Hon möter en orm, en uggla och en räv men ser inget spår efter den omtalade musen. Lill-Gruffalon börjar tro att det inte finns någon stor stark mus, eller…
Betyg: 7.2/10

Den ruskiga råttbanditen (Svenskt tal)

Streama: Den ruskiga råttbanditen (Svenskt tal)

En girig råtta ger sig ut på rövarstråt och lämnar inte kvar en endaste smula. Men en dag möter han en väldigt modig anka. Den ruskiga råttbanditen är en animerad brittisk kortfilm, baserad på en barnbok av Julia Donaldson (Gruffalon, Kvastresan, Herr Pinnemans äventyr). De svenska rösterna görs av bland andra Ingela Olsson, Alexander Karim, Elina Du Rietz och Peter Viitanen.
Betyg: 6.7/10

Pettson och Findus – Katten och gubbens år

Streama: Pettson och Findus – Katten och gubbens år

Barnfilm från 1999 med Tord Peterson och Kalle Lundberg. Gubben Pettson och katten Findus är nere vid sjön och fiskar. Det blåser upp, börjar snöa och blir mörkt. Vilse i stormen tvingas de söka skydd i en igloo av fiskblock och där inne berättar de om året som gått. Tänk när Findus skulle fira födelsedag två gånger samma år, eller när räven kom.
Betyg: 6.4/10
Pettson och Findus – Katten och gubbens år

Enchantimals – Hitta hem (Svenskt tal)

Streama: Enchantimals - Hitta hem (Svenskt tal)

Möt Enchantimals, en grupp ljuvliga tjejer och deras djurbästisar som bor i en fantastisk värld fylld av äventyr. I filmen ”Enchantimals – Hitta hem” hjälper tjejerna en påfågels-Enchantimal som gått vilse i skogen ihop med sin bästis. När påfågelbästisen försvinner, går alla tjejerna samman för att hitta honom, och längs vägen upptäcker de vad ”hemma” verkligen betyder.
Betyg: 6.4/10
Enchantimals – Hitta hem (Svenskt tal)

Byggare Bob – Den stora utgrävningen (Svenskt tal)

Streama: Byggare Bob - Den stora utgrävningen (Svenskt tal)

I ”Byggare Bob – Den stora utgrävningen” bygger Bob Fixhamns nya dinosauriepark med en stor berg- och dalbana och roliga karuseller. Allt går enligt plan tills teamet råkar gräva upp ett dinosaurieben på platsen. Var ska de lägga alla ben och vem ska kunna flytta dem? Och kommer dinosauriejägaren Skrap att göra sin egen upptäckt? Lyckligtvis har Bob en plan och den nya dumpern får hjälpa till.
Betyg: 6.2/10
Byggare Bob – Den stora utgrävningen (Svenskt tal)

Pettson & Findus – Juligheter (Svenskt tal)

Streama: Pettson & Findus - Juligheter (Svenskt tal)

Det börjar lacka mot jul och hemma hos Pettson och Findus är förberedelserna i full gång. Båda två är övertygade om att den här julen ska bli den bästa någonsin, men så får de oväntade bekymmer som sätter käppar i hjulen för planerna. Fast med lite uppfinningsrikedom och snälla grannar ska det nog bli en jul till slut. ”Pettson & Findus – Juligheter” är ett julglatt äventyr för hela familjen.
Betyg: 5.6/10
Pettson & Findus – Juligheter (Svenskt tal)

Brandman Sam – Den stora branden i Pontypandy (Svenskt tal)

Streama: Brandman Sam – Den stora branden i Pontypandy (Svenskt tal)

När Brandman Sam utför en superhjälteinsats blir han belönad med en medalj för sin tapperhet och samtidigt erbjuden ett nytt jobb i Newtown. Under tiden är Pontypandys scouter på campingtur vilket resulterar i en skogsbrand som hotar hela Pontypandy och tvingar alla att evakuera. Ska Sam lämna sin älskade stad och ska någon lyckas släcka elden? Följ med på ett spännande äventyr!
Betyg: 5.5/10
Brandman Sam – Den stora branden i Pontypandy (Svenskt tal)

Pippi Långstrump (Svenskt tal)

Streama: Pippi Långstrump (Svenskt tal)

Tecknad barnfilm från 1997. Tänk att få segla på de sju haven tillsammans med sin pappa och sedan flytta in i ett gammalt kråkslott. Ett hus där det bara är du som bestämmer! Tänk att ha en egen apa och en häst! Tänk att både vara starkast i världen och stenrik! Tänk att få vara Pippi Långstrump.
Betyg: 5.3/10
Pippi Långstrump (Svenskt tal)

Blinky Bill – Filmen (Svenskt tal)

Streama: Blinky Bill - Filmen (Svenskt tal)

Blinky Bill är en äventyrlig koala som ger sig ut på en resa genom Australiens vildmark för att hitta sin pappa som försvunnit när han gett sig ut på en upptäcktsfärd. På vägen får han flera nya vänner, däribland koalan Stolla och ödlan Vricke, som hjälper honom på hans uppdrag. Animerad film efter en klassisk australisk barnboksfigur som såg dagens ljus första gången 1933.
Betyg: 5.1/10
Blinky Bill – Filmen (Svenskt tal)

Pettson och Findus – Findus flyttar hemifrån (Svenskt tal)

Streama: Pettson och Findus – Findus flyttar hemifrån (Svenskt tal)

Pettson håller på att bli tokig av att katten Findus hoppar runt i sängen och väcker honom varje natt. Men så kommer de på en lösning – Findus ska få ett alldeles eget krypin. De bygger om det gamla utedasset till ett finfint hem, men så kommer Findus att tänka på räven… ”Findus flyttar hemifrån” bygger på en av Sven Nordqvists älskade böcker om Pettson & Findus.
Betyg: 5/10
Pettson och Findus – Findus flyttar hemifrån (Svenskt tal)

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*