Hur väljer jag bästa streamingtjänsten?

Det råder ingen brist på streamingtjänster som riktar sig till en publik med olika smaker. Netflix, Disney+, HBO Max, Viaplay och en mängd andra aktörer konkurrerar om dina ögon och pengar.

Det är osannolikt att en enda streamingtjänst kommer att ha alla dina favoritserier och filmer i sitt utbud, men det om vi får gissa så har du abbonemang på flera olika streamingtjänster? När utvärderade du senast vilken streamingsajt som faktiskt ger dig de serier och filmer du vill ha mest?

Det är en helt ny TV-värld nu, där du som tittare har mer makt än någonsin att välja vad du ska titta på, på din TV. Men det finns så mycket att välja mellan på streamingtjänsterna att det kan kännas överväldigande. Det kan sluta i frustration. Även om din plånbok klarar av att ha abbonemang på alla streamingtjänster kan du ändå omöjligt se alla serier och filmer. Tittarna har nu fler ställen än någonsin att se sina favoritfilmer och serier på, och det produceras mer originalinnehåll för att fylla streamingbiblioteken med helt unikt innehåll som ska locka dig att välja just deras streamingtjänst.

Det har som du förstår aldrig varit enklare att få tillgång till otaliga timmar av de senaste och bästa TV-programmen och filmerna från bekvämligheten av din soffa.

Tips för att välja streamingtjänst

Granska ditt TV-tittande. Fråga dig själv: Vilka tv-program, kanaler och streamingplattformar använder jag mest? Vilka kanaler och streamingplattformar innehåller mest av det jag gillar inom serier och film?

Spelar kvaliteten roll? Olika streamingtjänster stöder olika nivåer av videokvalitet och ljudstandarder. Om du har teknik hemma som har stöd för bra bild och ljud så kan det ge dig en helt annan filmupplvelse med bättre kvalitet på streamen.

Viktiga funktioner. Se över ditt behov av ytterligare funktioner. Du kanske till exempel behöver verktyg för föräldrakontroll för att begränsa vad dina småbarn kan se?

Testa dig fram. De flesta streamingtjänsterna erbjuder dig att testa att streama gratis mellan 7-30 dagar och på det sätter kan du testa och se om en specifik streamingplattform är något för dig. Samtliga streamingsajter i Sverige erbjuder också abonnemang utan uppsägningstid så att du kan avsluta ditt abonnemang direkt utan att det kostar dig en massa pengar.

Våga pausa. Vissa streamingplattformar kanske bara har några få serier som du gillar, så det kan vara klokt att prenumerera på tjänsten endast när dessa serier har nya avsnitt för dig att streama. Sätt abonnemnaget i vila och använd bara de månader du vet att du kommer nyttja det till fullo.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*