Bästa filmerna 2021 – 6 stycken toppfilmer!

Bästa filmerna 2021

2021 var ett filmår med många succéer inom en hel rad av olika genrer. Med många starka berättelser och bildupplevelser, samt grafik i världsklass var det många som satt fastklistrade framför den vita duken.

Här nedan delar vi listan på de populäraste och bästa filmerna 2021 om publiken själv får välja!

1. The Father – Florian Zeller

Filmen med Anthony Hopkins i huvudrollen handlar om en man vid namn Anthony som närmar sig 80. Han lägger inte mycket vikt vid hans ålder eller sjukdomstillstånd, någonting som hans dotter Anne dock börjar lägga märke till, då han börjar försvinna sig in i sin egna värld av minnen och vanföreställningar.

Han börjar sakta men säkert tappa greppet om sitt egna minne i sin demens som blir värre under filmens gång. Florian Zeller skildrar den komplexa relationen mellan förälder och barn på ett fantastiskt sätt. The Father är en sentimental film om att åldras och vad som händer med dina relationer när sjukdomen tar över ditt liv.

2. Dune – Denis Villeneuve

Om du är ett fan av Star Wars och andra Sci-fi rullar så kan denna rymdsaga vara något för dig. Detta är en film med mäktiga bildupplevelser och otrolig grafik som sätter stämningen för filmen.

I filmen Dune får man följa Paul Atreides som är en ung och talangfull man med ett praktfullt öde. Han blir tvungen att åka till den farligaste planeten i universum för att skydda sin familj och sitt folks framtid, och bara de som övervinner sina rädslor kommer att överleva.

3. Pieces of a woman – Kórnel Mundruczó

Det amerikansk-kanadensiska dramat Pieces of a woman blev en kritikerrosad film under 2021 om livets tuffa utmaningar och sorg. 

Pieces of a woman handlar om det unga paret Martha och Sean. Martha är gravid och de har planerat en förlossning i hemmet, vilket slutar i en tragedi när deras barn dör. Filmen tar dig med på en resa av förlust och sorg och hur man lär sig att leva och bearbeta det.

4. The woman in the window – Joe Wright

Denna film handlar om en psykolog vid namn Anna Fox som tvunget stannar hemma på grund av sin agorafobi, där hon spenderar sina dagar genom att läsa, dricka vin och spionera på sina grannar.

Hennes fönster blir en port ut till verkligheten, där hon, genom att kika in i hennes nyinflyttade grannens fönster bevittnar någonting som hon inte borde se.

När grannskapet börjar ifrågasätta hennes berättelse gör hon allt i sin makt för att få dem att tro på henne. Åskådaren tas i denna thriller med på en resa med mycket mystik och spänning.

5. No time to die – Cary Joji Fukunaga

No time to die, den 25:e bondfilmen i raden kom ut år 2021 och var verkligen värd den långa väntan för inbitna James Bond-fans. I denna film får du se allt du kan önska dig i en bondfilm, med action och specialeffekter blandat med emotionella scener.

I No time to die får du se Bond som precis lämnat sin tjänst för att leva livet på Jamaica. Detta förändras snart då hans gamla kompis från CIA plötsligt ber om hjälp.

6. Locked Down –Doug Liman

Locked Down är en romantisk komedi som handlar om ett par, Linda och Paxton. Deras förhållande fungerar inte och de bestämmer sig därför för att separera. De hinner dock inte flytta isär när hela landet plötsligt går in i en obligatorisk lockdown.

Nu tvingas de spendera mer tid än någonsin tillsammans, men tvärtom vad de kunnat tro gör det att de förs ännu närmare varandra.

Bli först med att kommentera

Kommentera